Koti kaaoksessa

Joku on joskus väittänyt, että meillä on aina siistiä. Ei ole enää. Pieniä ja vähän isompia tavararöykkiöitä löytyy ympäri taloa. Yksi läjä on menossa roskiin, toinen kierrätykseen. Kolmas pääsee mukaan muuttoautoon ja neljännen kohtaloa vielä mietitään. Jokunen muuttolaatikkokin on hankittu, mutta mitään niihin ei ole vielä eksynyt. Siihen päälle ne lapsiperheen tavalliset sotkut, joita kenelläkään ei ole tällä hetkellä aikaa eikä intoa siivota. Välillä nolottaa päästää vieraita sisään. Esikoisen eskari-ikäinen kaverikin on pariin otteeseen ihmetellyt, miksi meillä on niin sotkuista.Oman äidin sanat edellisen muuton ajalta kaikuu vieläkin mielessä: ”Katja, kyllähän minä olen opettanut sinut siivoamaan!” No hei, olihan siinä lampun päällä vähän pölyä… Nyt äiti on kyllä käydessään kiltisti vain todennut, että kyllä se siitä.

Olen ajatellut tulevani toimeen aika vähällä tavaralla. Tykkään yksinkertaisesta tyylistä enkä harrasta jatkuvaa sisustuksen muuttelua (vaikka aviomies voi olla toista mieltä). Kaappeja kolutessa kuitenkin on löytynyt tavaroita, joiden olemassaoloa en ole edes muistanut. Mistä ihmeestä kaikki koristetyynynpäälliset on tänne ilmestyneet? Entä miksi olen joskus tällaisetkin verhot ostanut? Maku muuttuu, ja saa kai sitä nainen mieltään muuttaa.

Uudessa kodissa neliöt pienenee ja huonemäärä vähenee. Yritän nyt keskittyä olennaiseen. Mukaan otetaan vain se, mitä todella tarvitaan ja halutaan. Lapsille tärkeät omat kirjat ja lelut käydään läpi vähän löysemmän seulan kautta. Että saavat mahdollisimman paljon tuttua ja turvallista mukaansa uuteen kotiin.

kotikaaoksessa
Tänään oli kuitenkin touhukas päivä. Heti aamusta käytiin tyttöjen kanssa viemässä kaksi isoa kassillista tavaraa lähikirpparille. Olen vakioasiakas, ja tiskin takana muistetaan jo etunimikin. Ehkä huomenna aloitan muuttolaatikoiden täyttämisen.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s