Pisaroita

Sadepäivää on vietetty vapaapäivän merkeissä neuvolassa. Molemmilla tytöillä oli tarkastus tänään. Reippaita ja taitavia tyttöjä olivat. Ja taas yksi neuvolan täti hurmattu. Myös muutosta juteltiin.

Ulkomaille muutto oli puheissa jo esikoisen syntymän aikoihin. Ei tullut lähdettyä silloin. Ei myöskään nuorena tyttönä, vaikka mieli teki – uskallusta puuttui. Mutta nyt mahdollisuus tuli, ja pitihän siihen tarttua. Olen innoissani lähdössä, mutta on pakko myöntää, että moni asia myös mietityttää. Ei niinkään omasta puolestani, mutta pienille elämänmuutos on iso. Lapset joutuvat kauas isovanhemmista ja muista tärkeistä ihmisistä. Lasten omat kaverit jäävät. Ikävä tulee varmasti puolin ja toisin.

Kaverit kuulostavat olevan erityisesti esikoisen huolenaiheena. Ja kuinka sydämeenkäypiä ovat pienen pohdinnat. Tässä eräänä päivänä hän hieman surullisena mietti, kenen kanssa sitten leikkii uudessa maassa. Hetken päästä ilme kirkastui: ”Ei se haittaa, voinhan minä leikkiä yksinkin!” Meinasi äidillä itku tulla. Vanhempi tyttömme on äitiinsä tullut, huolehtii ja murehtii asioita etukäteen. Hän on herkkä ja tunteellinen luonne, jolle äkkinäiset muutokset aiheuttavat enemmän tai vähemmän stressiä. Pelkäänpä, että ihan helpolla ei tästä elämänmuutoksesta selvitä, mutta toivotaan parasta. Nuorimmainen taas ottaa asian hyvin rennosti. Pääasia tuntuu olevan, että kohta päästään isän luokse.

pisaroita

Ilmassa alkaa selvästi olla jännitystä, joka usein purkautuu kiukutteluna ja lasten keskinäisenä kähinänä. Äiti on tyhmä useamman kerran päivässä. Ikäväkin varmasti vaivaa, onhan näin menty jo helmikuulta saakka. Syli kelpaa molemmille, ja mikäs sen mukavampaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s