Turistit

Sunnuntaipäivää vietettiin huikeissa maisemissa. Lähdimme reissuun miehen kanssa kahdestaan, lasten jäädessä mummin ja papan hoiviin. Ajoimme aluksi Itävallan puolelle Ehrwaldiin, josta nousimme gondolihissillä reilun 2900 metrin korkeuteen Zugspitzelle, joka on Saksan korkein vuori kahden maan rajalla. Sää suosi ja näkymät vuoren päällä olivat majesteettiset. Suhteellisen pelottava matka vuoren päälle oli kaiken jännittämisen arvoista.

vuorilla1 vuorilla2 vuorilla3 vuorilla4 hissialasMatka jatkui Itävallan puolellella upeita vuoristomaisemia ja alppikyliä ihastellen. Saksan puolelle palattuamme suuntasimme Neuschwansteinin linnaan, joka tunnetaan mm. Disneyn Prinsessa Ruususen linnan esikuvana. Linna on rakennettu 1800-luvun loppupuolella Baijerin kuningas Ludvig II toimesta. Linna on 1,3 miljoonalla vuosittaisella vieraallaan yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä, ja paikan päällä sen kyllä huomasi – ruuhkaa oli. Jätimme opastetun kierroksen linnan sisätiloihin tällä kertaa väliin. Harmillisesti myös silta, josta on parhaat näkymät linnaan, oli kunnostuksen takia suljettu.

linnassa2linnassa5Tänne ehkä palataan vielä tyttöjenkin kanssa tai sitten mennään johonkin muualle. Baijerissa linnoja ja palatseja nimittäin riittää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s