Olutta ja taidetta

Palataanpa siihen viime viikonlopun yllätysretkeen, josta mainitsin aiemmin. Pääsimme jälleen matkaan miehen kanssa kahdestaan ja suuntasimme pohjoiseen. Minulla ei etukäteen ollut tietoa kohteesta, ja vasta ollessamme melkein perillä mieheni kertoi, että olemme menossa katsomaan tornia nimeltään Kuchlbauer Turm. Paikan päällä selvisi, että hyvin erikoisen tornin lisäksi paikassa oli myös panimo. Tässä vaiheessa en hyppinyt riemusta, en nimittäin ole mikään suuren suuri oluen ystävä.

panimo3

Mutta kun tänne asti oltiin tultu, niin sisään vaan. Ulko-ovea pitemmälle ei kuitenkaan päässyt ilman opastettua kierrosta, jolle osallistuimme vaikka vielä ei tuo saksankieli kovin hyvin taivu. Saimme onneksi mukaan englanninkielinen vastineen paperiversiona.

panimo4

Kierroksen jälkeen olin positiivisesti yllättynyt. Toimiva nykyaikainen panimo oli samalla myös museo. Saimme melko kattavan esityksen oluen valmistuksesta ja historiasta, mikä oli oikeasti mielenkiintoista. Museossa oli esillä työkaluja ja laitteita ajalta ennen automaatiota. Melkoinen oluttuoppikokoelma. Mekaaninen tonttushow kertomassa oluen ilosanomaa. Ja sitä taidetta. Varsinainen ihmetyksen kohde oli kuitenkin itse torni, Friedensreich Hundertwasserin projekti, jonka kauneudesta voi olla montaa mieltä.

Panimo Collagepanimo7

Omaperäisyyttä tästä paikasta ei ainakaan jäänyt puuttumaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s