Ostoskärrykyttääjä

Muistatteko kun Lidl tuli Suomeen? Ihmeteltiin kassan jälkeisen hihnan lyhyyttä. Pahainen pöydän pätkä vain. Eihän siinä ehtinyt pakata ostoksia. Aika pian kassat kai muuttuivat suomalaiseen makuun sopivaksi.

Täällä sen sijaan ostosten lappaminen kassiin on edelleen kiireistä hommaa. Kaupasta riippuen jopa suorastaan epätoivoista. Yritän valita kassan, jossa on vähän jonoa. Sillä tavalla ehdin saada tavarat hihnalle, ja olen jo valmiina toisessa päässä odottamassa. Miten ne tästä selviää, olen ihmetellyt.

keittiöjakassiCollage

Tässä yksi päivä olin kaupassa vain yhden lapsen kanssa, ja ehdin vähän tarkkailla paikallisten ostoskäyttäytymistä. Ja kas, eihän niitä ostoksia kukaan pakkaa, vaan ne siirretään suoraan ostoskärryyn. Vihannekset ja hedelmätkin näyttää moni ottavan kärryyn yksitellen, ilman pieniä muovipusseja. Hevi-tuotteethan punnitaan kassalla. Edellä olleella asiakkaalla oli muutama omena, jotka myyjä poimi samaan pinoon vaa’alle. Vilkaisin omaa muovipussia, jossa oli parikymmentä luumua. Hmm??? Ei, kyllä käytän jatkossakin pussia!

keittiöjakassi3

Parkkipaikalla jatkoin tutkimustyötä. Seurasin, kuinka pariskunta purki täyttä kärryllistä ostoksia auton peräkonttiin. Jälleen ostoskärrystä nousi tavara kerrallaan. Jaaha kukkakaali, mihinkäs tämä laitetaan? Entäs nämä viisi omenaa, sopisivatko ne tuohon väliin? Pariskunnalla näytti olevan auton perässä oikein systeemi laatikoita ja pussukoita, joihin ostokset siirrettiin. Tuli mieleen, että eikö olisi vain helpompaa nostaa valmiiksi pakattu kassi peräkonttiin ja ajaa kotiin? Ja mitenkäs kesäkuumalla? Eikö ne maidot sun muut turhaan lämpene siinä edes takaisin siirtelyn aikana?

keittiöjakassiCollage2

Ehkäpä näihin kummallisuuksiin tottuu ja alkaa toimia kuten muutkin. Siihen asti olen se rouva, joka pakkaa kiireellä ostoksensa muumikassiin ja poistuu vähin äänin paikalta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s