Syksyä ilmassa

Syksy tuli kertarysäyksellä. Siltä ainakin tuntuu, kun lämpötila putosi muutamassa päivässä parikymmentä astetta. Ihanan raitis ilma, tuntuu että hengittäminenkin on helpompaa!

Tällä viikolla vietettiin tyttöjen kanssa pari aamupäivää puistossa. Tytöt leikkivät vaihteeksi kaikessa rauhassa, kun äidille leivottiin herkkuja hiekasta ja lehdistä. Jopa niin rauhassa, että ehdin hetkeksi paneutua dekkarin lukemiseen. Viime aikoina tyttöjen yhteiselo on tahtonut mennä riitelyksi. Pienet ympyrät varmasti turhauttavat ja tylsääkin on. Tytöt kaipaavat selvästi muutakin seuraa kuin toisensa, ja Suomeen jääneitä kavereita ikävöidään päivittäin.

kävelylläCollage

Päivähoito alkaa pian, sitten edessä on uudenlaiset haasteet. Valitsemamme päiväkoti vaikutti lämminhenkiseltä ja aika tavalliselta, siis positiivisessa mielessä. Eihän täällä samanlaisesta varhaiskasvatuksesta voi puhua kuin Suomessa. Esikouluakin on tunti viikossa. Mutta kohtahan se nähdään käytännössä.

kävelylläCollage2

Tyttöjen leikkien lomassa kävin mielenkiintoista keskustelua viereisellä penkillä istuneen meksikolais-saksalaisen äidin kanssa. Ensi viikolla alkava Oktoberfest kirvoitti keskustelun Suomen ja Saksan alkoholikulttuurin eroista. Niistä voisi kirjoittaa joskus enemmänkin. Sen kuitenkin sanon, että kuulemieni tarinoiden perusteella myös Baijerilaiset osaavat juhlia kunnolla. Ainakin kerran vuodessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s