Taivaallinen tomaattikeitto

Reseptiä pukkaa. Valkosipuli ja ihanat chililastut tuovat potkua ja kookosmaito sekä hunaja sopivasti makeutta keittoon, joka on juuri nyt yksi lempiruoistani. Yksinkertaista ja hyvää. Lisänä voi kokeilla mozzarellaa, reajuustoa, leipäkrutonkeja, pekonia. Mitä vain mieleen tulee.

annos7annos6

Keittoon tarvitset:

1 kg tuoreita tomaatteja
2—3 porkkanaa
1 sipulin
5-10 valkosipulinkynttä
2,5 dl kookosmaitoa
voita tai oliiviöljyä
1-2 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa
suolaa, chiliä, paprikamaustetta, mustapippuria

Tomaatteja en ole vaivautunut kalttaamaan, senkin voi toki halutessaan tehdä. Ainekset pilkotaan, porkkanat mielellään aika ohuiksi siivuiksi. Sipuli, valkosipuli ja porkkanat kuullotetaan kattilassa voissa tai öljyssä. Lisätään tomaatit ja keitellään kaikki kypsäksi. Tomaateista irtoaa runsaasti nestettä, joten vettä ei tarvita. Kun kaikki on kypsää, keitto soseutetaan. Tässä vaiheessa olen lisännyt mukaan myös tuoreita basilikanlehtiä. Lisätään kookosmaito, ehkä vielä loraus oliiviöljyä ja mausteita pikku hiljaa samalla maistellen.

tomaattikeitto3

Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että ihan kaikkien perheenjäsenten lempiruokaa tämä ei ole. Tytöt nimesivät ”sen tulisen keiton” inhokkiruoakseen. Pienempi pyysi anova ilme kasvoillaan, etten enää ikinä tarjoaisi kyseistä ruokaa hänelle.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Taivaallinen tomaattikeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s