Koti-ikävä?

syksy1

Otsikossa on kysymysmerkki ihan syystä. Pian alkaa olla päätösten aika. Jäämmekö tänne vai palaammeko kotiin?

Olen nauttinut täällä elosta tosi paljon. Oikeastaan koko kolme kuukautta on tuntunut lähinnä pitkältä ulkomaanmatkalta. Aivan parasta on ollut kiireettömyys. Totta kai mielessä on se, etten osallistu perheen elättämiseen taloudellisesti. Tiedän, että minun työni täällä on kodista ja lapsista huolehtiminen, mutta silti joskus mietin, onko se tarpeeksi. Onko reilua, että olen kotona ”mitään tekemättä” kun toinen tekee pitkää päivää töissä?

Tuntuisi tosi luontevalta jäädä. Nyt kun ollaan koko perhe yhdessä. Kun lasten kotiutuminen on päässyt hyvää vauhtiin ja he ovat alkaneet tottua elämään täällä. Suomeen palatessa olisimme taas kolmestaan. Ja vastuu arjen pyörittämisestä jäisi yksin minulle. Takaisin olemattomien yöunien, pitkien työmatkojen ja jatkuvan suorittamisen pariin.

Mutta sitten on se toinen puoli. Mummot, papat ja muu suku, kaikki läheiset ihmiset. Lasten kaverit, esikoulu ja muut tärkeät jutut. Oma kieli ja se, että kuuluu johonkin. Oma rakkaudella laitettu koti ja piha. Vakituinen työ. Uskallanko tällaisena aikana ottaa riskin ja heittäytyä tyhjän päälle? Kun miehenkään työpaikka ei ole kiveen hakattu. Sen ovat viime vuodet osoittaneet, kun työ on lähtenyt alta monta kertaa. Sen takiahan me täällä ylipäätään olemme.

Rehellisesti sanottuna en tiedä vielä lainkaan, mihin ratkaisuun päädymme. Koti-ikävä? Joo ja ei.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Koti-ikävä?

  1. Teillä kuulostaa olevan asiat mukavasti siellä. Suomen tulevat vuodet (jatkuvat leikkaukset, irtisanomiset, verotuksen kiristäminen) tuskin houkuttelevat palaamaan. Ehkä sinullekin löytyisi tulevaisuudessa töitä sieltä, kun lapset kasvavat ja kielitaito kohenee?

    Tykkää

    1. Niin, kyllä nuo Suomesta kantautuvat uutiset kieltämättä pistävät miettimään. Töitähän se on minunkin ilman muuta jossakin vaiheessa etsittävä, jos tänne ihan oikeasti asumaan ja elämään jäädään.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s