Aivan tavallinen maanantai

Kello 6.20. herätyskello soi. Kiva kun on jo valoisaa.

Tytöt heräilevät itsekseen jo varttia vaille seitsemän. Laitan aamupalaa pöytään ja tyttöjen syödessä keskityn päiväkotieväiden tekoon. Päiväkodissa syödään yleensä välipalat yhdeksältä ja kahdeltatoista. Evästä pitää siis varata kahdelle aterialle. Mies lähtee pyöräilemään asemalle vähän seitsemän jälkeen. Alan laittautua valmiiksi, ja sillä välin tytöt ehtivät jo levittää leikit olohuoneen lattialle. Pikkuväen pukeutuminen sujuu tänään yllättävän kivuttomasti.

maanantaiCollage

Kello on 8.10, kun tytöt hyppäävät pyörän selkään ja lähdemme kohti päiväkotia. Tällä kertaa mennään pyörätietä peltojen keskeltä. Reitti on vakireittiä vähän pitempi, mutta huomattavasti mukavampi, kun ei tarvitse väistellä autoja eikä varoa jalkakäytävän reunoja. Puoli tuntia myöhemmin ollaan perillä. Tytöt jäävät ikkunaan vilkuttamaan.

Päästyäni kotiin vähän yhdeksän jälkeen laitan ensimmäiseksi pyykinpesukoneen päälle, viikkaan puhtaat pyykit telineestä vaatehuoneeseen, imuroin, siistin keittiön, petaan sängyt… Puoli yhdentoista aikaan suuntaan kauppaan. Kauppareissun jälkeen haukkaan vähän sämpylää ja teetä. Lounasta ei onneksi tarvitse tänään tehdä, eilistä ruokaa on vielä jäljellä. Sen sijaan päätän leipoa muffinsseja.  Varttia vaille yksi onkin jo korkein aika lähteä tyttöjen hakuun.

maanantai4maanantaiCollage2

Kotimatkalla koukataan leikkipuistoon, missä vierähtää toista tuntia. Kotona ollaan vasta vähän ennen kolmea. Syödään ja sen jälkeen pidetään tunnin verran eskaria. Mummo soittaa. Katsotaan Barbie-leffa DVD:ltä. Tähän saakka päivä on sujunut kuin unelma, mutta sitten se tapahtuu. Nuorimmainen räjähtää, kun lähden hieman ennen elokuvan loppua iltaruuan laittoon. Kokkaus sujuu armottomassa huutokonsertissa, jota ei tunnu hiljentävän mikään. Mahtaa naapureilla olla hauskaa.

maanantai2

Mies tulee tulee töistä seitsemän jälkeen. Ruokana ollut feta-punajuurimunakas on ihan hyvää, vaikka suola ja pippuri pääsivät kokkauskaaoksessa unohtumaan. Ensi kerralla yritän seurata reseptiä vähän tarkemmin. Se muuten löytyi Kokit ja Potit blogista (täältä klik). Ruoan jälkeen tytöt siirtyvät hampaidenpesulta suoraan sänkyyn. Onhan kellokin jo melkein kahdeksan.

Kello on 22.15, kun painan julkaise-nappia. Kohta pääsen itsekin nukkumaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s