Vaatteet sään mukaan?

Yksi asia, jota olen täällä asuessa todella ihmetellyt, on lasten pukeminen ulkoleikkeihin. Se nimittäin näyttää poikkevan aika tavalla siitä, mihin Suomessa on totuttu. Suomessa pienet lapset puetaan yleensä hyvin ja sään mukaan. Lämpimällä ilmalla kerroksia vähennetään, kylmällä lisätään ja sateella käytetään sadevaatteita. Kuulostaa järkevältä, eikö? Täällä lapset näyttävät enemmänkin pieniltä aikuisilta. Nättiä, mutta kuinkahan mukavaa?

crocks9crocks10

Tyypillinen näky päiväkodin pihassa marraskuisena päivänä: pikkutyttö toppatakissa, nahkasaappaissa ja hameessa hiekkalaatikolla tai kiipeilytelineessä, jalassaan pelkät sukkahousut. Ja sitten meidän tytöt ihan erilaisissa tamineissa. Ulkohousuissa! Tätä vaatekappaletta en ole vielä nähnyt muiden kuin meidän lasten päällä.

Pilvisellä säällä täällä puetaan kuravaatteet ja sadetakit ja aurinkoisella ilmalla lapset ovat ulkona farkuissa tai legginsseissä. Sateella tai märällä kelillä ei ainakaan meidän päiväkodissa mennä edes ulos. Suurimmalle osalle lapsista on toki jo laitettu päälle toppatakit, muhkeat pipot ja karvasaappaat, mutta ulkohousuista ei ole tietoakaan. Tai ehkä ne kurahousut sitten lasketaan ulkohousuiksi, mene ja tiedä. Muutenkaan toiminnallisuus ja tekniset ominaisuudet lasten vaatteissa eivät taida täällä olla ihan yhtä kovassa huudossa kuin Suomessa. En ole esimerkiksi nähnyt vesipilariarvoa merkittynä yhdessäkään tutkimassani lastenvaatteessa.

crocks3

Minulle on väitetty, että täällä sataa talvella lunta ja pakkastakin on, ihan oikea talvi siis. Mutta missä niitä kunnollisia talvivaatteita myydään? Sopivat kengät tilattiin netistä, viime talvena hyviksi havaitut Crocksit. Toppahousut ja -takit taidetaan ostaa joululomalla Suomesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s