Perjantain mietteitä

sydämessä1

Sain juuri valmiiksi viimeisetkin joulukortit. Huh, mikä määrä kortteja! Vaikka meillä miehen kanssa ei kummallakaan ole kovin laaja suku, kertyy muistettavia kuitenkin äkkiä. Onneksi! Sillä onhan se nyt hurjan mukavaa, että ne isät, äidit, siskot,veljet, mummot ja papat, tädit, sedät, enot ja serkut ovat olemassa.

Luin muutama päivä sitten  kotimaisesta iltapäivälehdestä ihmisten kommentteja isovanhempien roolista lastenlasten hoidossa. Tuli vähän surullinen olo. Tämmöisiäkö me suomalaiset ollaan? Tuntui, että että lapsenlapset ja hoitoavun antaminen koetaan suureksi rasitteeksi. Kun omat on hoidettu täysi-ikäiseksi, niin se riittää. Kukin pärjätköön siitä eteenpäin omillaan. Toki oma aika ja lepo ovat tärkeitä isovanhemmille, ihan kuten meille kaikille. Mutta eikö isovanhempia kiinnosta luoda suhdetta omiin lastenlapsiinsa? Eivätkö ne täysi-ikäisetkin lapset ole edelleen jonkun lapsia? Eikö heitä haluta auttaa ja tukea, kukin kykyjensä ja voimavarojensa mukaan? Ja olisiko isovanhemmilla peiliin katsomisen paikka, jos tuntuu siltä, että omat lapset käyttävät heitä häpeilemättä hyväkseen?

sydämessäCollage

Onneksi anonyymien kommenttipalstojen totuus ei ole ainoa oikea. Sen tiedän ihan oikeasta elämästä. Meidänkin lapsilla on onneksi mahtavat isovanhemmat, jotka ovat lapsille läheisiä ja todella tärkeitä. Tytöt ovat viettäneet paljon aikaa sekä mieheni vanhemmilla että äitini kanssa. Uskon ja toivon, että he eivät ole kokeneet asiaa rasitteena, vaan rikkautena. Lasten ja isovanhempien läheistä suhdetta haluaisin vaalia mahdollisimman tarkkaan, koska se on jotain, mikä itseltäni on jäänyt osittain puuttumaan.

Sellaisia mietteitä joulukorteista. Pidetäänhän huolta lähimmäisistä ja muistetaan me nuoretkin kiittää saamastamme avusta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s