Karnevaaliaika

Tällä viikolla päiväkodin eteisessä on tullut vastaan jos jonkin näköistä prinsessaa, noita-akkaa, merirosvoa ja muuta. Laskiainen lähestyy ja se on kuulkaa karnevaalin paikka.

Suomalaisesta laskiaisesta mieleen tulee ensimmäisenä laskiaispullat ja pulkkamäki. Pullat kuuluvat toki repertuaariin täälläkin, mutta kaikkinensa laskiainen on ainakin katolisessa Etelä-Saksassa isomman kokoluokan juhla. Kaupoissa karnevaaliaikaan hypättiin heti uudenvuoden jälkeen:  on naamiaisasuja lapsille ja aikuisille, ilmapalloja, serpentiiniä, kasvomaaleja… Sunnuntaista tiistaihin laskiainen näkyy ja kuuluu myös kaupunkikuvassa. Münchenin keskusta muuttuu muutaman päivän ajaksi yhdeksi suureksi karnevaaliksi paraateineen ja tanssiaisineen.

keiju

Päiväkodissa laskiaisen juhlinta huipentuu tämän viikon perjantaina suureen buffettiin. Tämän koko edeltävän viikon ajan lapset saavat pukeutua naamiaisasuihin. Päiväkodin tädit tekevät kasvomaalauksia. Varsinkin tytöt näyttävät panostaneen asuihinsa, monella on ollut joka päivä erilainen asu. Meiltäkin lähti päiväkotiin tänään yksi prinsessa Ruusunen ja keijukaiskuningatar.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Karnevaaliaika

  1. No niin, nyt te olette hyvää vauhtia integroitumassa paikalliskuttuuriin. Noin helppoa ja hauskaa se on, eikä tarvitse lainkaan luopua omasta suomalaisesta identiteetistään. Huomenna alkavat ne ” die tollen Tage” naisten juhlilla (Weiberfasching)”. Tässä mielessä tervehdin ”Narri-narro!”- huudolla.

    Tykkää

    1. Päiväkodin juhlat on kyllä olleet lapsille mukavia, ja itse asiassa opettavaisia meille aikuisillekin. Mielellään muutenkin osallistutaan paikallisiin juhliin ja perinteisiin, koska kaikkeen uuteen tutustuminen täällä parasta onkin. :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s