Päivän eväät

Jatketaanpa yleisön pyynnöstä vielä hieman ruoka-aiheella. Mainitsin tuossa taannoin lasten päiväkotieväistä. Ystäväni kysyi sähköpostilla, että ihanko totta lapsille pakataan eväät puoleksi päiväksi reppuun. Samaa ihmettelin minäkin, kun kävimme tutustumassa päiväkotiin. Kysyin jopa, että kai täällä on jääkaappi eväille. No eipä ollut.

mustikka6

Sen sijaan löytyi lista ruoista, joita voi evääksi ottaa: hedelmiä, vihanneksia, leipää, mysliä, muroja ja hyvin jäähdytettynä jogurttia, rahkaa, juustoa, makkaraa, piirakoita, kakkuja ym. Mietiskelin silloin ja edelleenkin, että kuinkahan pitkään se hyvä jäähdytys auttaa esim. kesäkelillä, kun lämpötila huitelee 30 asteen paremmalla puolella. Toinen lista sisälsi sitten kokonaan kielletyt tuotteet: raa’at kananmunat ja kypsentämätön liha, raakamaito, vanhentunut ruoka. Siinäpä sitä kulttuurishokkia kerrakseen…

mustikka2

Päiväkodista on toki mahdollista ostaa lounas lapsille, jotka ovat hoidossa koko päivän. Meidän muksut ovat paikalla alle 5 tuntia, joten omilla leivillä ja hedelmillä mennään. Tänään mukana oli vähän erilaiset eväät, kun veimme laskiaisbuffettiin pari pellillistä mustikkapiirakkaa. Tarjoilut näihin juhliin järjestyvät aina vanhempien toimesta, ja koska meidän päiväkodissa on edustettuna varsin kansainvälinen lapsijoukko, on toiveena yleensä kunkin lapsen kotimaalle tyypillistä tarjottavaa. Kaupan pakastealtaasta löytyi metsämustikoita ja siitä se idea sitten lähti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s