Sairastuvalla

Olen tähän asti saanut olla tyytyväinen siihen, että  lapset eivät ole juurikaan sairastelleet. Pari vatsatautia ja korvatulehdusta, entero- ja vauvarokko ja joskus joku flunssa. Siinäpä on ollut meidän perheen sairastelusaldo lapsiperheaikana. Isompi lapsiryhmä ja uudet pöpöt ovat kuitenkin nyt tehneet tehtävänsä. Tänne muuton jälkeen olemme koko perhe sairastelleet enemmän kuin koko kuuden vuoden aikana yhteensä. Viimeisimpänä esikoisen korvatulehdus.

kimppu1

Jokaisella Saksassa asuvalla on oltava sairausvakuutus. Vakuutuksia on erilaisia ja niiden hinnoissa ja korvaavuuksissa on eroja. Kuulumme tyttöjen kanssa vielä Kelan piiriin, joten akuuteissa tilanteissa olemme asioineet eurooppalaisella sairaahoitokortilla. Miehellä tietysti on paikallisen Krankenkassen jäsenyys, joka onkin palkanmaksun edellytys. Vakuutusmaksuihin saa uppoamaan pitkän pennin vuodessa, mutta niille saa tarvittaessa myös vastinetta. Lääkäriin (myös erikoislääkärille) pääsee nopeasti ja hoitavan lääkärin saa valita melko vapaasti. Mikäli sairaanhoito Saksassa kiinnostaa enemmänkin, niin esim. täältä löydät lisätietoa.

No, varasin illalla lääkäriajan täksi aamuksi. Jos ei lasketa puhelimessa änkyttämistäni, niin kaikki meni sujuvasti. Olisimme päässeet lääkärille jo samana iltana, vaikka vastaanottoaika oli jo melkein lopussa. Ripeä tutkimus, resepti kouraan ja kontrolliaika puhjenneen tärykalvon takia muutaman päivän päähän. Reseptin kanssa viereiseen apteekkiin, josta saimme lääkkeet mukaan maksutta. Nyt sitten vain pidetään peukkuja, että korva paranee parhaalla mahdollisella tavalla.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Sairastuvalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s