Siivouksen elämänmullistava taika

Yksi kirjoista, jonka pääsiäisviikonlopun aikana ahmaisin lähes yhdeltä istumalta oli  Marie Kondon KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika.

kukkaloistoa1

Joku varmaan ajattelee, että onpa tylsää luettavaa. Pakko myöntää, että tartuin kirjaan hieman epäillen, mutta yllätyinkin postitiivisesti. Kirjan ydinsanoma lienee tiivistetysti se, että kun siivoaa ylimääräisen tavaran ympäriltään, järjestyy muukin elämä kuin siinä sivussa. Ja sitten tietysti ne ohjeet tavaran karsimiseen ja järjestämiseen.

Itselleni tavaroista luopuminen ei ole ollenkaan vaikeaa ja harrastan karsimista aika säännöllisesti. Silti kirja antoi ajattelemisen aihetta. KonMari-menetelmän mukaan siivotessa säilytetään ainoastaan ne asiat, jotka tuottavat hyvää mieltä. Ihan järkeenkäypää. Miksi omistaa tavaroita, jotka eivät tuota iloa tai joista ei pidä?  Lapsiperheessä tällaista tavaraa kai väkisinkin kertyy jonkin verran, mutta aina on varaa karsia. Kun tavaraa on vähemmän ja kaikelle on oma paikkansa, on järjestyksen ylläpito helpompaa ja elämässä jää aikaa muuhunkin kuin siivoamiseen.

Kuten auringonpaisteesta nauttimiseen tai kirjojen lukemiseen. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s