Ajatuksia sopeutumisesta

ajatuksia2

Olen odotellut sitä kuuluisaa kulttuurishokkia. Nyt yhdeksän kuukauden jälkeen alkaa tuntua, ettei sitä ehkä ole tulossa. Minulle  tänne sopeutuminen on ollut oikeastaan helpompaa, kuin ikinä uskalsin kuvitella. Toki joskus on ollut koti-ikävä, mutta  ne hetket ovat menneet nopeasti ohi. Olen oikeasti viihtynyt.

Kaikki on sujunut pääsiassa hyvin. Tokihan jotkut asiat välillä ihmetyttävät: asioita ei voi hoitaa sähköisesti, kukaan ei vastaa sähköposteihin, mihinkään ei voi mennä ilman käteistä lompakossa… Sellaisia pikkuasioita. Kielimuuri hankaloittaa joskus asioiden hoitoa, mutta kaikesta on selvitty. Olen yrittänyt suhtautua sillä asenteella, että nyt olemme täällä ja näin asiat täällä toimivat. Ja kyllähän niitä positiivisiakin asioita löytyy –paljon!

ajatuksia3

Tietysti minun osani uuteen kulttuuriin sopeutumisessa ollut helpoin, kun arki pyörii käytännössä kodin ja ruokakaupan välillä. Miehen on pitänyt hakea paikkansa uudenlaisessa työkulttuurissa, puhumattakaan niistä haasteista, joiden eteen lapset ovat joutuneet. Juuri lapsille nämä viime kuukaudet ovatkin olleet vaikeimmat, ja kaipuu omaan kotiin on käsin kosketeltavaa. Päiväkodissa tytöt tuntuvat olevan omassa kuplassaan. Kavereita ei ole oikein löytynyt ja kielen oppimisen kanssa on ollut vaikeuksia. Esikoisen kohdalla koulun aloittaminen täällä olisi suoraan sanottuna kauhistuttava ajatus. Sekä lapsen että äidin mielestä. Niinpä lopullinen paluupäätös oli helppo tehdä.

ajatuksia5

Tiedän olevani onnellisessa asemassa, koska koti ja uusi työpaikka odottavat. Ja nyt nautitaan täysillä näistä viimeisistä parista kuukaudesta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s